Veelvoorkomende problemen en oplossingen

From Nxt Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Common problems and resolutions and the translation is 100% complete.

Other languages:
čeština • ‎Deutsch • ‎Ελληνικά • ‎English • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎Nederlands • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎Türkçe • ‎українська • ‎中文(简体)‎

Algemene software problemen

Ik krijg een Java error wanneer ik de software probeer te starten.

De NXT-software is afhankelijk van de Java Developers Kit. Verzeker jezelf ervan dat je hiervan de laatste versie gedownload en geïnstalleerd hebt.

Je controleren welke versie van Java je geïnstalleerd hebt door in een terminal venster het volgende commando uit te voeren:

java -version

Ik krijg een "java.lang.NullPointerExeption" als ik de pagina http://127.0.0.1:7874 probeer te openen.

Meestal betekent dit dat je blockchain corrupt is. Soms is het stoppen en opnieuw starten van de server voldoende om dit probleem op te lossen. Als dit niet werkt kun je proberen de stappen in [[1]] artikel uit te voeren.

Wanneer ik verbinding met mijn server probeer te maken, krijg ik een zwart scherm en de woorden "The matrix has you". Wat is er aan de hand?

Wanneer je Nxt op je locale computer draait EN via https://127.0.0.1;7875/ (of https://localhost:7875/) toegang zoekt, zou je deze foutmelding niet horen te krijgen. Het is waarschijnlijk dat je deze melding krijgt wanneer je Nxt op een openbare server of VPS hebt geïnstalleerd en op afstand toegang zoekt. Wegens veiligheidsoverwegingen wordt de software gedistribueerd met de aanname dat je toegant tot Nxt zoekt van je locale computer. Dit is de meest veilige manier om Nxt te gebruiken. Als je in wilt loggen van een andere locatie, en de configuratiebestanden niet hebt aangepast om dit toe te staan, dan krijg je de "matrix" melding. Je moet het configuratiebestand wijzigen om deze melding te verwijderen. In je nxt folder vind je een web.xml bestand in de webapps/root/WEB-INF map. Open deze file in een texteditor en zoek naar de "allowedUserHosts" parameter. Voeg hier alle IP-adressen aan toe die je wilt. Als je niet bezorgd bent over veiligheid, verwijder dan alle adressen en vul * in. Wees gewaarschuwd dat dit betekend dat je server logins van iedereen zal accepteren...hackers en aanvallers incluis.

Ik kan de cliënt niet laden in mijn webbrowser.

NXT gebruikt een aantal verschillende poorten, maar elke poort gebruikt een ander protocol. Om de cliënt met een niet-geëncrypte verbinding te laden kun je het volgende adres gebruiken:

http://localhost:7874/

Gebruik het volgende adres om de cliënt met een geëncrypte verbinding te laden:

​https://localhost:7875/

Voor poort 7874 moet je http gebruiken en voor poort 7875 https.

Als geen van beide url's werkt kun je een van de volgende url's proberen:

http://127.0.0.1:7874
https://127.0.0.1:7875

Mijn blockchain wordt niet geladen.

Het kan zijn dat de data bestanden zijn beschadigd. Probeer de volgende stappen uit te voeren:

 • Stop de Java software
 • Ga naar de "nxt" map en verwijder alle bestanden die eindigen met ".nxt" (niet "nxt.bak!")
 • Herstart de NXT-software, wacht een paar minuten, en controleer de NXT-cliënt om de zien of de blockchain al geladen is. Als dit niet het geval is:
  • Stop de Java software nogmaals
  • Download de blockchain bestanden vanaf deze url. Pak de bestanden uit en gebruik ze om de bestanden in de "nxt" map te vervangen.
  • Herstart de NXT-software, wacht een aantal minuten, en controleer of de blockchain nu wel begonnen is met laden. Als dit niet zo is:
   • Stop de Java software
   • Verwijder de "nxt" map
   • Download en installeer de NXT-software opnieuw.

Mijn blockchain is steeds beschadigd (corrupt).

De blockchain bestanden worden vaak beschadigd als de NXT software op een onjuiste manier is afgesloten (door Ctrl-C in Windows te gebruiken, door het terminalvenster te sluiten of door "kill -9" te gebruiken in UNIX). Om de software op een betere manier af te sluiten kun je je commando voor het starten van NXT vervangen door het volgende commando:

java -jar start.jar STOP.PORT=<port> STOP.KEY=<password>

Hierbij is:

 • <port> een willekeurig beschikbare TCP poort. Bijna elk nummer tussen 10000 en 65535 zou moeten werken.
 • <password> een willekeurig eenvoudig wachtwoord.

Als de NXT software op deze manier is gestart, kun je deze op een juiste manier afsluiten met het volgende commando:

java -jar start.jar STOP.PORT=<port> STOP.KEY=<password> --stop

Hierbij zijn de waarden <port> en <password> dezelfde als die gebruikt is om de software te starten.

MacOS-specifieke softwareproblemen

Ík draai MacOS 10.6, en het ondersteund Java 1.7 niet. Moet ik MacOS updaten?'

Nee! Er is een workaround om Java JDK 1.7 op MacOS 10.6 te installeren. Je moet je er veilig bij voelen plist files aan te passen om deze workaround te gebruiken.

 1. Ga naar:
  • /System/Library/CoreServices
 2. Edit:
  • SystemVersion.plist
 3. Verander: "ProductUserVisibleVersion= 10.6.x" en "ProductVersion= 10.6.x" in:
  • "ProductVersion= 10.7.8"
 4. Installeer JDK 7 en verander "SystemVersion.plist" weer terug naar de originele waardes.
 5. Ga naar en open /Library/Java/JavaVirtualMachines/jdk1.7.0_40.jdk
 6. Deselecteer beide Java 6 VM's. Nu zal Java 7 als eerste laden.

=Problemen het je account

De client geeft aan dat ik 0 NXT in mijn account heb, maar ik heb mijn coins nergens heen verstuurd

Dit kan om twee redenen gebeuren:

 • De blockchain is nog niet volledig door de software gedownload, en de blokken met je storting moeten nog binnenkomen. Controleer de timestamp op het meest recente blok in het "Blocks" paneel. Als het niet erg recent is (meer dan een minuut of twee oud), wacht dan en geef de software de tijd. Als je ongeduldig bent kun je een bijna volledige blockchain downloaden van deze locatie -- je kunt hem gewoon in je "Nxt" folder uitpakken.
 • Er lijkt een bug in de client software te zijn die ervoor zorgt dat balansen niet correct worden weergegeven. Probeer de java software uit en in te schakelen, en je account nogmaals te ontgrendelen.

Hoe lang moet ik wachten na een herstart? Ik wacht al 10 minuten op een server en zit nog steeds vast.

Dit is afhankelijk van wat er eigenlijk aan de hand is. Zet "communicationLoggingMask" in web.xml op waarde "3" en bekijk het log. Als je een boel "connection timeout" fouten ziet, zet dan "connectTimeout" en "readTimeout" op hogere waardes. Zorg er ook voor dat "pullThreshold" op "1" of hoger staat.

Ík heb een account, maar ik zie hem niet in de blockchain'

In het algemeen kun je de Nxt blockchain explorer gebruiken om naar je account te zoeken, je balans te bekijken, de transactiegeschiedenis te zien en meer. Informatie over je account verschijnt niet in de blockchain totdat er tenminste één bevestigde transactie is geweest die verwijst naar je account. Dit omdat de blockchain een archief is van transacties en geen account informatie systeem. Als je je account gemaakt hebt, maar er geen Nxt naartoe gestuurd hebt (of iemand anders), dan zal de account niet in de blockchain verschijnen. Lees meer over de Nxt client of lees onze FAQ FAQ!

Retrieved from "http://nxtwiki.org/mediawiki/index.php?title=Common_problems_and_resolutions/nl&oldid=40931"